Córdoba en omstreken

Swipe

Mina Clavero

Dit is een stadje met 7000 inwoners, maar met een grote naam en 144  km ten zuidwesten van Córdoba. Het wordt ook wel het Évian van Argentinië genoemd. In de zomermaanden komen hier veel vakantiegangers (vooral uit Córdoba), want het is gelegen in een prachtige omgeving met bergen, watervallen en aardig wat stranden langs de rivier. 

De stad straalt het ook uit, volop hotels, restaurants en cafetaria’s met het hele jaar door een aangenaam microklimaat. 

In 1573 kwamen in dit gebied de eerste Spanjaarden. Zij waren op zoek naar goud en vroegen aan de plaatselijke bevolking, waar hun cacique (opperhoofd) woonde. Milac Navira, dat was zijn naam, woonde tussen de twee rivieren waar nu dit stadje ligt en zodoende kreeg het later de verbasterde naam van dit opperhoofd: Mina Clavero

Rondom Plaza San Martín, Av. San Martín en Av. Mitre is het gezellig druk en dit is tevens het centrum. Hier zijn de meeste restaurants en hotels. Langs de twee rivieren zijn goede badgelegenheden, zoals Balneario Municipal en Los Elefantes. Na de zomermaanden keert de rust terug en is het plezierig om hier te vertoeven. 

Op bezoek bij een verrassend museum 

Een goede 10  km ten zuiden van Mina Clavero ligt het dorpje Nono met een prachtig groot museum: Museo Rocsen. Vanaf de jaren vijftig vergaarde de Franse attaché en antropoloog, Juan Bouchon, allerlei merkwaardige voorwerpen toen hij zich in Argentinië vestigde. Hij verzamelde rond de 16.000 voorwerpen waaronder Europese meubels, antiek speelgoed, zeeschelpen, rijtuigen, foto- en filmtoestellen, prachtige natuurstenen etc. Dit allemaal heeft hij bijeengebracht in een enorme zelfgebouwde loods met zijn zoon en vrienden. 

Je ziet er speciale ‘interieurhoekjes’, zoals de ‘Ricón del Oligarca’ een hoek met spullen van een landeigenaar of ‘El Rincon de la Musica’ (de muziekhoek). Alles is prima gerubriceerd, zodat je niet dol wordt van al die voorwerpen. Zalen vol kijkplezier en alleen al de voorkant van het museum! Daar staan levensgroot 49 bekende figuren afgebeeld uit onze geschiedenis, ontworpen door de heer Bouchon zelf. Zo zien we de eerste mens, Confucius, Leonardo da Vinci, Edison en als laatste in de reeks Martín Luther King. Het museum heet ook eigenlijk; Museo Polifacético, het museum van de veelzijdigheid!

Elke dag open van 9 uur tot zonsondergang. Je vindt het zo’n 5 km ten zuiden van Nono, en staat aangegeven langs de RN 20 naar Villa Dolores.

Nono is een aardig vredelievend dorpje waar net zoals in El Bolsón onder Bariloche in de jaren zeventig hippies zich vestigden. Je ziet er nog veel van die bedrijfjes, die op natuurlijke wijze fruit en groente telen en aan de man brengen, maar ook veel winkeltjes aan huis in relatie met de natuur (zoals bakkerijtjes, of waar je allerlei medicinale kruiden kunt kopen, of waar je je kunt laten masseren). Nee in Nono is er heerlijk vertoeven! 

Vanuit dit dorpje of Mina Clavero kun je met een taxi (remise) naar het museum, er zijn geen bussen. 

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mina Clavero en Argentinië