Corfu (Korfoe)

Swipe

Badplaatsen Corfu

De zuidkust van Corfu is toeristisch gezien het meest ontwikkelde deel van het eiland. We gaan eerst van Kerkyra naar beneden. Hier bevinden zich de drukste badplaatsen met Benitses als grootste. Ook het wat verderop gelegen Moraitika en de plaatsen daarna zijn drukke toeristenoorden. Het landschap aan de zuidoostkust is droger en minder heuvelachtig dan het westen en het noorden, maar wel meer geschikt om te wandelen en te fietsen.

De weg splitst zich voor Argyrades. Rechts gaat naar Agios Georgios aan de westkust. Het is een badplaats met een lang strand. Rechtdoor leidt verder naar het zuiden naar Lefkimi, het grootste dorp van Corfu. Door het dorp loopt een lang kanaal. Helemaal in het zuiden ligt Kavos met mooie stranden en een ondiep aflopende zee.

Ook de zuidkust van Kerkyra naar boven is zeer toeristisch ingesteld met veel accomodaties en mooie stranden. Als u na Pyrgi de kustweg verlaat en via Spartylas, vanwaar het uitzicht over de kust erg mooi is, en Sgourades de ongeveer 30 km naar Strinilas bedwingt, kunt u de hoogste berg van Corfu bewandelen. Het Pantokratorgebergte is bijna 1000 m. hoog.

Na Pyrgi wordt het iets minder toeristisch omdat de kustlijn wat grilliger is. Mooie badplaatsjes zijn Barbati, Nisaki, Kalami en Kouloura vanwaar het bijna lijkt of Albanië aan de overkant aan te raken is. Vanuit Kouloura is het niet ver meer naar Kassiopi dat eigenlijk al in het noorden ligt. Dit toeristische stadje, in de oudheid een belangrijke havenplaats, heeft een pittoresk hoefijzervormig haventje en veel lieflijke baaitjes met kiezelstrandjes. Op een heuvel begroeid met olijfbomen staan de resten van een 13de eeuwse vesting.

10 prachtige bestemmingen in Badplaatsen Corfu en Griekse Eilanden