Corfu (Korfoe)

Swipe

Pelekas en omgeving

Vanuit Kerkyra leidt een weg dwars over het eiland naar de westkust. Het fraaie dorp Pelekas heeft een beroemde zonsondergang vanaf het uitkijkpunt de ‘Keizerstroon’ dat via het dorp te bereiken is. Keizer Wilhelm II kwam hier vaak van de zonsondergang en van het spectaculaire uitzicht over het hele eiland, genieten.

Via een zeer bochtige weg bereikt u de kust bij Glyfada, een mooie badplaats met een zandstrand dat uitstekend geschikt is voor kinderen. Het strand van Mirtiotissa is zeer mooi, maar ook moeilijker te bereiken. Vandaar dat het er minder druk is.

Verder naar boven gaat de weg langs prachtige baaien naar Paliokastritsa. Hier bevindt zich het beroemde Kimisis tis Theotokou-klooster, gebouwd op een rots van 200 m hoog. Dit mannenklooster stamt oorspronkelijk uit 1228, maar het gebouw dat er nu staat dateert uit de 18de eeuw. Om naar binnen te gaan, dient u zich decent te kleden. Door de eeuwen heen, fungeerde het mooie klooster ook als vesting tegen aanvallen van piraten en Turken. Er is een museumpje bij met onder meer de botten van een ‘zeemonster'.

Een bochtige weg gaat naar het landinwaarts gelegen Lakones. Voorbij dit dorp ligt het beroemde terras van Café Bella Vista, van waaruit het uitzicht meer dan prachtig is. De laatste stop is het dorp Krini, waar een van de best bewaarde Byzantijnse forten van het eiland staat. De Angelokastro (Burcht van de Engelen) stamt uit de 13de eeuw en ligt op een steile rots, zo’n 160 m boven de zee. Het diende als toevluchtsoord bij aanvallen van piraten en Turken. Vanaf de parkeerplaats van het fort gaat er een trap naar boven. Het is even een klim, maar het uitzicht is de moeite waard. Zelfs Kerkyra is te zien.

Leuk voor kinderen

Waterpretpark Aqualand in Agio Ioannis (Vanaf Kerkyra de weg naar Glyfada aan de westkust nemen). Van mei tot oktober zeven dagen per week geopend. www.aqualand-corfu.com.

10 prachtige bestemmingen in Pelekas en omgeving en Griekse Eilanden