Corfu (Korfoe)

Swipe

Griekse Eilanden

In het noorden van Corfu, op ongeveer 36 km van Kerkyra, ligt Sidari, een toeristisch plaatsje met heel bijzondere stranden die op veel ansichtkaarten zijn vastgelegd. Uit het blauwe water rijzen vlak voor de kust opvallende gestreepte kalksteen rotsformaties op die van de stranden idyllische baaitjes maakt met ondiep water met een zanderige bodem, waar het goed toeven is. Twee van die rotsformaties vormen samen het Canal d’Amour (het staat met borden aangegeven).

De legende wil dat iedere vrouw die door deze engte zwemt als de baai in de schaduw ligt, de man van haar dromen zal vinden. Als u als paar door het kanaal zwemt, blijft u voor altijd bij elkaar. Ook nog interessant aan de noordkust is het vissersplaatsje Roda, waar een mooi, maar drukbezocht strand ligt.

Foto Onze Griekse eilanden expert
Onze Griekse eilanden expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Vakanties in Griekenland

10 prachtige bestemmingen in Griekse Eilanden