Corn Islands

Swipe

Big Corn

Big Corn is een groen eiland waar voortdurend een verkoelende, frisse bries staat. Na aankomst met het vliegtuig word je naar een gebouwtje geleid waar men de bagage uitgeeft. Vanaf hier kun je een taxi naar een van de hotels nemen of in twintig minuten naar het centrum wandelen. In dat geval volg je de weg naar rechts totdat je de doorgang vindt waar je de landingsbaan kunt oversteken.

De stranden heten in het noorden North End en Sally Peach, in het zuidwesten South West Bay en Picnic Center, en Brig Bay.

Bezienswaardigheden

De onderwaterwereld kun je duikend, snorkelend of met een glasbodemboot ontdekken. Er leeft een grote variëteit aan tropische vissen en ook het koraal- en sponsleven is uitbundig. Op 15 m diepte ligt een oud, Spaans galjoen. Zie Nautilus Eco.

Ook sportvissen is mogelijk. Hotel Paraiso heeft een boot om dit te organiseren.

Als je niet gaat duiken, zwemmen of paardrijden, is wandelen een goede optie. Leuke doelen zijn bijvoorbeeld de Ebenezer Baptist Church uit 1852 met een school. Het is een geheel van wit met roodbruine gebouwtjes aan de noordwestkant van het eiland. Hier in de buurt ligt de begraafplaats. Vanaf Nautilus loop je er in 25 minuten heen. Vervolgens kun je in een half uur de andere kant van Pleasant Hill bereiken. Vergeet geen water mee te nemen. Het geplaveide pad rond het eiland is 15 km lang en fietsen zijn te huur. Taxi’s kosten C15 per rit.

10 prachtige bestemmingen in Big Corn en Nicaragua