Corn Islands

Swipe

De omgeving van San Carlos

Na anderhalf uur varen over het meer in zuidwestelijke richting, kom je uit bij de monding van Río Papaturro. Hier ligt een gemeen-schap met dezelfde naam en begint het Refugio de Vida Silvestre Los Guatuzos. In dit wildreservaat kun je apen, kaaimannen en een grote variëteit aan vogels tegenkomen. Het Centro Ecológico biedt onderdak en is een goede uitvalsbasis voor wandelingen, boottochten en paardrijden. Er is een orchideeën- en vlindertuin alsook een schildpad- en kaaimancrèche. De lokale bevolking runt het centrum. Ook vanaf Solentiname kun je de oversteek naar het reservaat maken maar dit is een stuk duurder.

Reserva Esperanza Verde ligt in het oostelijk deel van Refugio Los Guatuzos, aan de Río Frío. Hier liep ooit de precolumbiaanse Ruta del Oro de Moctezuma, de goudroute van Moctezuma. Los Pochtecas, Azteekse kooplieden, waren ook belastinginners voor de Azteekse vorst. Ze legden vaak meer dan 200 kronkelende kilometers af. Ook voor de Spanjaarden was het later een belangrijke route. In het reservaat komen ongeveer 400 vogelsoorten voor waaronder toekans, spechten, papegaaien en chocoyos. Er zijn beekjes, riviertjes en moerassen, en je kunt er ook brul- en kapucijnapen spotten.

Wil je in een tropisch woud overnachten dan is Ecolodge Sábalos een optie. Het ligt op ruim een uur varen van San Carlos. Niet ver hiervandaan ligt El Castillo en het natuurgebied Gran Reserva Indio-Maíz.

Het dorp San Miguelito ligt op een afstand van twee uur varen met een lancha. Er is een mooi natuurgebied waar veel vogels zitten. Je kunt er ook zwemmen.

10 prachtige bestemmingen in De omgeving van San Carlos en Nicaragua