Corrientes en omstreken

Swipe

Colonia Carlos Pellegrini

Dit is een rustig dorpje met een paar honderd inwoners, gesticht in 1923, dat aan de Laguna Iberá ligt, 120 km ten noordoosten van Mercedes. Je bent aan de zuidkant van dit gigantische water- en moerasgebied. Hier is het beste vertrekpunt voor excursies door dit natuurgebied. In Carlos Pelligrini is niet veel te doen, alle wegen zijn van zand en je gaat tientallen jaren terug in de tijd. In dit dorpje is vrijwel geen televisie, geen kiosk met kranten, geen openbare telefoon en de meeste mensen leven in eenvoudige lemen huisjes, daar omheen hebben de koeien en paarden een vrij leven. Als je hier enkele dagen vertoeft merk je wel dat de levensstijl in dit dorpje nog vrij onbedorven is en je de ‘geneugten’ van het moderne leven eigenlijk helemaal niet mist! Hier ontmoette ik Estrella, een jonge moderne vrouw uit Buenos Aires, die haar leven aldaar verruilde voor het leven in Carlos Pellegrini. Sinds enkele jaren getrouwd met een autochtoon en elke dag weer geniet van wat op haar pad komt in dit volstrekt afgelegen dorpje (www.iberaexpediciones.com). In de zomer kan het er zeer benauwd en warm zijn, temperaturen van rond de 40 °C zijn heel gewoon. Doordat alles hier nog puur natuur is, is Carlos Pellegrini uitgeroepen tot ‘Villa Ecológica’. Bij het begin van het dorpje staat El Centro de Interpretacion waar de parkwachters zijn, een ontvangsthal en informatie over dit gebied.

Elke dag open van 7.30-12 uur en van 14-18 uur. Je hebt er uitgebreide informatie van dit gebied. 

Het dorpje heeft een centraal plein, enkele kruidenierswinkeltjes en vier eenvoudige restaurantjes en een discotheek voor de zaterdagavond. Een leuke wandeling is naar het kerkhof waar in deze streek traditiegetrouw je bij je graf dan politiek ‘kleur’ bekent. Zo zie je dan rode, witte en blauwe (allemaal politieke richtingen) grafzerken. 

Tegenover de informatiehal is een bos met redelijke wandelpaden en als je rustig en stil wandelt kun je de apen zien zitten en horen! 

Het beste is om bij een van de onderstaande hostería’s te boeken, want niet alleen zijn in de prijs alle maaltijden inbegrepen, maar ook de excursies. 

Toeristeninformatie vind je bij ingang van het dorpje. Er is geen ATM. 

 De bussen Rayo Bus en ITATI  II vertrekken elke dag in de ochtend en een in de middag naar de stad Mercedes.

Verblijf aan de noordkant van Los Esteros del Iberá 

Wil je de noordkant van Los Esteros del Iberá bezoeken dan zijn er maar twee opties, de eerste is een verblijf op estancia San Juan Poriahú dat niet ver van het dorpje Loreto ligt. De andere estancia is San Lorenzo aan de noordoostkant niet ver van de Laguna la Luna. 

Estancia San Juan Poriahú 

Deze estancia ligt ruim 200 km ten zuidoosten van Corrientes vlak bij Loreto. Dit gehuchtje ligt zo’n 30 km ten zuiden van de RN 12 aan de eerste afslag na Itá Ibaté. Een mooi gelegen estancia, waar je in alle rust enkele dagen kunt verblijven. Er zijn excursies per boot, per jeep en te paard. Tweemaal per dag ga je op excursie en je hebt een slaapverblijf met prima kamers. 

Estancia San Lorenzo 

Deze estancia ligt tussen Laguna la Luna en Laguna Galarza niet ver van de RP 37. Op deze estancia ga je terug in de tijd. De (slaap) kamers zijn nog in grootmoedersstijl, maar zeer smaakvol. José en Marta, de uitbaters, zullen er voor zorgen dat je er een prima tijd hebt.

Je kunt via een reisagent in Posadas het verblijf en het vervoer daar naartoe regelen (zie pagina 000). Je kunt ook met de bus naar Gdor. Virasoro (driemaal daags vertrekt er vanuit Posadas een bus richting Buenos Aires en deze stopt in Gdor. Virasoro) en daar kun je opgehaald worden.

10 prachtige bestemmingen in Colonia Carlos Pellegrini en Argentinië