De Atlantische kust tot en met Essaouira

Swipe

De Atlantische kust tot en met Essaouira

Deze regio omvat twee grote havensteden, Tanger en Casablanca.

Tanger heeft van oudsher de meeste contacten met Europa gehad en is de historische poort naar Afrika. Van 1912 tot 1956 kwam de stad onder internationaal bestuur. Dit was een tijd waarin Europese en Amerikaanse kunstenaars de in hun ogen exotische stad graag bezochten en waarin sommigen ook gingen wonen. Na de onafhankelijkheid kwam Tanger in een geheel andere situatie terecht en tegenwoordig krijgt de stad nieuwe impulsen. Tanger is gemakkelijk vanuit Spanje met de boot te bereiken.

Casablanca is de meest westers aandoende stad van Marokko. Het is ook de hoofdstad en het commerciële en financiële centrum van het land. Er zijn grote tegenstellingen tussen traditie en moderniteit en armoede en rijkdom. De meeste vliegtuigen uit Europa landen hier.

Assilah en Essaouira zijn voor reizigers aantrekkelijke bestemmingen vanwege de authenticiteit en kleinschaligheid.

Assilah is een piepklein beeldschoon kustplaatsje met een wat gelikte medina, waar veel kunstenaars wonen en jaarlijks een kunstfestival gehouden wordt. Het is gemakkelijk vanaf Tanger te bereiken en vele Spanjaarden brengen hier hun vakanties door.

Essaouira doet met zijn witte architectuur mediterraans aan en de medina met de vele winkeltjes is buitengewoon aantrekkelijk. Het jaarlijkse muziekfestival trekt vele buitenlandse bezoekers. De sfeer is kosmopolitisch en relaxed.

Rabat is van alles wat en de sfeer is er eerder Europees dan Marokkaans, vanwege het feit dat het de academische, bestuurlijke en politieke hoofdstad is. Het is een ideale stad om je reis door Marokko te beginnen. Er zijn interessante bezienswaardigheden zoals de Hassan-toren en het Mausoleum van Mohammed V. Salé, bijna een buitenwijk van Rabat, is een bezoek van een dagdeel waard vanwege de schitterende madrasa (koranschool) evenals El Jadida (Cité Portugaise), Larache (authentieke medina) en Safi (pottenbakkerswijk).

De Atlantische kust tot en met Essaouira

10 prachtige bestemmingen in De Atlantische kust tot en met Essaouira en Marokko