De Blue Mountains (Portland, St.Thomas, St,Mary en St.Andrew)

Swipe

Jamaica Blue Mountain koffie

De naam is beschermd en dat betekent dat je er zeker van kunt zijn dat het echt is zodra de naam gebruikt wordt. Er is maar één plaats op de wereld waar de koffie verbouwd wordt en dat is vanzelfsprekend Jamaica. De bescherming gaat verder: de koffie moet verbouwd zijn op de hellingen van het Blue Mountains gebergte. De bescherming gaat nog verder: de planten moeten zijn verbouwd binnen het gebied van St.Andrew, St.Thomas, St.Mary en Portland. De struiken moeten groeien op een hoogte tussen 900 en 1700 meter boven de zeespiegel vanwege het klimaat. Hoewel de grond daar van nature al zeer geschikt is voor de verbouw van de koffie, worden er nog extra eisen gesteld aan de bemesting ervan.

Kenmerken voor de smaak van deze 100% Arabica koffie van de variëteit Jamaica Blue Mountain zijn het aroma van vers gefermenteerd zoet fruit, vers gezaagd hout, zeer zoete body met veel naar fruit smakende boventonen. De koffie heeft een zoete nasmaak en kan de gehele dag gedronken worden zonder dat de maag protesteert (mogelijk dat de portemonnee wel protesteert). De koffiebonen vormen een perfecte basis voor espresso, cappuccino en ristretto, maar vormen ook de basis voor de Tia Maria likeur.

In 1728 werden de eerste planten vanuit Martinique aangevoerd en op de hellingen van de bergen verder ontwikkeld.

De export is aan strenge regels gebonden en wordt al vanaf 1944 gecoördineerd door een centrale overheidsinstelling. Van alle op Jamaica geproduceerde Blue Mountain koffie wordt 80% uitgevoerd naar Japan.

De Blue Mountains (Portland, St.Thomas, St,Mary en St.Andrew)

10 prachtige bestemmingen in Jamaica Blue Mountain koffie en Jamaica