De Bronx

Swipe

De Bronx

De Bronx is een wijk met twee gezichten. Aan de ene kant de ghetto’s en aan de andere kant uitbundig groen en moderne districten, zoals Riverdale en Schuylerville.

Het wordt ook wel eens het échte Little Italy genoemd omdat er zoveel traditionele Italiaanse restaurants zijn, vooral in de straat Arthur Avenue. U vindt er bijvoorbeeld verse Italiaanse kazen bij Casa Della Mozzarella en bij Cosenza's Fish Market is elke vis te krijgen die u maar wenst. Voor echte biscotti gaat u naar Madonia Brothers Bakery en voor een uitgebreide maaltijd moet u bij Roberto Restaurant zijn.

Ondanks de grote aanwezigheid van Italianen is er ook een Ierse gemeenschap in de Bronx, het district Woodlawn. Hier zijn echte Ierse pubs en winkels volop aanwezig.

Verder is het leuk om een bezoek te brengen aan het Yankee stadium of de boulevard Grand Concourse. Daar kunt u verschillende musea vinden, zoals Bronx Art Space en het Bronx Museum of the Arts. En voor een sportief uitje: huur een kano bij The Bronx River Alliance en maak een spannende, maar mooie tocht over de Bronx River. Ook wordt er ieder jaar in de New York Botanical Gardens een Orchideeën Show gehouden, waarbij deze prachtige exotische bloemen in alle kleuren en maten te bewonderen zijn.

10 prachtige bestemmingen in De Bronx en New York