De Dolomieten (Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

Vanuit het Pustertal kunt u op tal van manieren tot dicht bij de woeste bergen van de Dolomieten komen, zowel aan de noordkant van het dal als aan de zuidkant. De zuidkant zal door velen als het meest spectaculaire deel worden ingeschat en dat is misschien ook wel zo, maar de noordzijde heeft aanmerkelijk meer afwisseling in het landschap. Vanuit Brixen rijdt u eenvoudig het Pustertal in dat zich op Italiaans grondgebied uitstrekt tot aan de grens met Oostenrijk even voorbij Innichen. Het gebied tussen Brixen en Bruneck is beschreven bij: ‘Ten oosten van Brixen’.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Zonvakanties-HOT

Hotel da Peppe

Een zeer karakteristiek hotel met een prima ligging, direct aan zee en in het gezellige centrum van Letojanni.

v.a. 74.00 p.p.

Zonvakanties-HOT

Hotel Villa Luppis

Romantisch hotel gesitueerd in een voormalig klooster. Villa Luppis wordt omgeven door een mooie tuin en ligt op ca. een uur rijden...

v.a. 118.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol