De Dolomieten (Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

Innichen wordt algemeen beschouwd als het belangrijkste vakantiecentrum van het Hoch Pustertal, centrum van zowel het zomer-, als van het wintersportgebeuren. Tot het plaatsje behoren de dorpen Winnebach en Vierschach. De rivier Drau, op Oostenrijks grondgebied uitgroeiend tot een brede stroom, ontspringt in de nabijheid van Innichen. De geschiedenis van het stadje gaat zeker terug tot het jaar 769 toen de Beierse hertog Tassilo III aan abt Atto een stuk land schonk onder de uitdrukkelijke voorwaarde er een klooster op te bouwen. Vanuit dat klooster zouden de, in die tijd zo genoemde bewoners van de Alpen: alpenslaven, bekeerd moeten worden.

De plaats ontleent zijn Italiaanse naam aan St.Candidus aan wie, samen met St.Kobinian, de prachtige kloosterkerk is gewijd. De kerk, beter bekend als ‘de dom’, werd gebouwd in de 13e en in de 14e eeuw en wordt gezien als het belangrijkste romaanse bouwwerk van Zuid-Tirol. Let bij de entree vooral op de prachtige portalen. In de directe nabijheid van de kerk bevindt zich het kloostermuseum waar u veel van de geschiedenis van de plaats terug kunt vinden. Voor de inwoners van Innichen is de parochiekerk belangrijker. De St.Michaelskirche dateert uit de 12e eeuw en werd in 1735 in barokke stijl gerenoveerd. De prachtige fresco’s die in de gewelven zijn aangebracht, zijn van de hand van Christoph Anton Mayr. Anders dan gebruikelijk gaf hij geen bijbelse taferelen weer, maar de strijd tussen goed en kwaad. De overwinning van het goede wordt op schitterende manier in beeld gebracht. Er is een bijzondere plaats ingeruimd voor het gevecht van St.Michael met de veelkoppige draak. Boven het hoofdaltaar is de voorstelling te bewonderen van St.Michael die de poorten van de hel opent. In het schip van de kerk ziet u hem als bestrijder van het kwaad, als beschermheilige van de kerk en als schutspatroon van de stervenden.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol