De Dolomieten (Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

U kunt een prachtige autotocht maken rond de Sextner Dolomiten met tientallen zeer verschillende uitzichten op de Drei Zinnen (Tre Cime di Lavaredo). Het is een rit die ook voor minder ervaren bergrijders goed te doen is. Onderweg zijn er vele mogelijkheden om te stoppen en om van het spectaculaire landschap te genieten. U kunt beginnen bij Innichen (als u zich niet in het Sextental bevindt) en u volgt dan weg 52 in de richting van Sexten. U passeert de Kreuzbergpass waar u Zuid-Tirol verlaat. Blijf deze weg volgen tot Pádola (waar u in Italiaans taalgebied bent aangekomen) en kies dan voor weg 532 in de richting van Comélico en Auronzo. Bij Villapicola houdt u rechts aan en via weg 48 bereikt u de afslag naar Cortina d’Ampezzo.

Heeft u voldoende tijd dan kunt u er een kijkje nemen, anders kiest u ervoor om via weg 48bis (rechts aanhoudend wordt dit weg 51) in de richting van Toblach te rijden. Een stop aan het Lago di Misurina en een wandeling langs het meer (of in de winter erover) zal u nog lange tijd in het geheugen blijven. Het mooiste uitzicht op de Drei Zinnen heeft u als u vanaf weg 48bis nabij Misurina rechts aanhoudt naar Rifúgio Auronzo. Voor het laatste gedeelte van deze weg moet u tol betalen en de weg is alleen gedurende de zomermaanden geopend. Verderop op weg 48bis, bijvoorbeeld nabij het gelijknamige restaurant, heeft u ook een mooi uitzicht op de Drei Zinnen. Genieten van de natuur in optima forma en vele prachtige uitzichten.

De totale lengte van de tocht bedraagt ongeveer 100 kilometer.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol