De Dolomieten (Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

Vanuit Innichen bereikt u eenvoudig via het Sextental het plaatsje Sexten. Het langgerekte dorp is vooral geschikt als uitvalsbasis voor tochten in het natuurpark Sextner Dolomiten. Toch moet u zeker een bezoek brengen aan de parochiekerk St.Peter en Paul. De kerk werd oorspronkelijk in de 15e eeuw gebouwd en verbouwd in de 17e eeuw. De Eerste Wereldoorlog bracht haar grote schade toe, maar in de jaren 1921-1922 werd het bouwwerk weer prachtig gerestaureerd.

In Sexten zult u veelvuldig geconfronteerd worden met de naam Rudolf Stolz (1874-1960). De bekende schilder, afkomstig uit Bozen liet een omvangrijke collectie na. In het gebouw van de Raiffeisenbank, in het centrum van Sexten, is een museum ingericht waarin maar liefst 160 werken van de schilder zijn ondergebracht. Een aanrader voor de liefhebber. Ook in de al eerder genoemde kerk en in de overdekte entree van het kerkhof treft u werken van de schilder aan.

Het kenmerk van Zuid-Tirol, de Drei Zinnen, het heel bijzondere bergmassief, is onverbrekelijk met Sexten verbonden.

 

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Zonvakanties-HOT

Hotel Villa Cariola

Charmant hotel met prachtige ligging, gevestigd in een 18? eeuwse villa, met een prachtige tuin met zwembad en uitzicht over het Gardameer.

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol