De Dolomieten (Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

Al vele jaren heeft Toblach een grote naam als luchtkuuroord. Het is een van de bekendere toeristische trekpleisters van Zuid-Tirol. De omgeving biedt schitterende natuur waaronder de twee natuurparken Naturpark Fanes-Sennes-Prags en Naturpark Sextner Dolomiten. Toblach wordt wel eens de ‘deur naar de Dolomieten’ genoemd vanwege het grote aantal tochten dat van hieruit in de bergen gemaakt kan worden.

In Toblach bevindt zich de parochiekerk gewijd aan St. Johannes waar vanuit u de oudste kruisweg van Zuid-Tirol, ook bekend vanwege de reliekschrijnen (Bildstöcke) die langs de weg zijn opgesteld, kunt volgen. Een Bildstock is een ongeveer manshoge zuil waarop zich aan de bovenzijde enkele, doorgaans vier, religieuze schilderingen bevinden.

De liefhebbers van klassieke muziek zullen ongetwijfeld een bezoekje willen brengen aan het Mahler-huis. Gustav Mahler componeerde er gedurende de zomermaanden in de jaren 1908-1910. U vindt het huis in de wijk Altschluderbach in de Trenkerhof. Noordelijk van Toblach bevindt zich het Silvestertal, een lustoord voor de wandelaar en de rustzoeker.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol