De Dolomieten (Dolomiti)

Swipe

Zuid-Tirol

In Welsberg vindt u, in de St.Margarethekirche, beeldhouwwerk van de hier vlakbij geboren Paul Troger en fresco’s van de al even bekende Michael Pacher. Heel bijzonder is het feit dat de toren ouder is dan de kerk. De kerk werd barok voltooid in 1738, de toren is een gotisch overblijfsel van een vroegere kerk.

Enkele kilometers ten noorden van Welsberg ligt Taisten, de (vermoedelijke) geboorteplaats van de bekende kunstschilder Simon von Taisten (Simon von Tessido). Op veel plaatsen in het Pustertal kunt u werk van hem bewonderen. Er is niet zoveel van hem bekend, zijn geboorteplaats is al twijfelachtig, ook over zijn geboorte- en sterfjaar tast men in het duister. Men weet dat hij werd geboren ergens tussen 1450 en 1455 en dat hij rond 1530 stierf, maar andere bronnen beweren dat hij reeds in 1515 overleed. Niettemin een kunstenaar van grote naam. Als u iets van hem wilt bewonderen ga dan naar de St.Georgkirche in Taisten waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 9e eeuw. Een deel van de fresco’s die u er aantreft zijn van de hand van genoemde Simon von Taisten, anderen werden door hem gerestaureerd.

Vanuit Welsberg kunt u naar het noorden het bijna 15 kilometer diepe Gsiesertal inrijden. Het mooie dal is een ideaal gebied voor rustzoekers.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol