De Donau laagvlakte

Swipe

Dobrich

Als het gaat om nationaliteitsverwisseling van steden tussen twee landen, dan zal Dobrich hoog in de topvijf belanden. Tussen 1913 en 1945 wisten de bewoners waarschijnlijk zelf niet meer tot welk land hun stad behoorde en oude mensen zeggen dat ze naar de soldaten keken om dat vast te stellen.

Historisch museum

In het historisch museum van Dobrich kunt u het allemaal nog eens meemaken. Helaas heeft men gemeend om dit visueel te moeten maken aan de hand van foto’s.

Yordan Yovkov museum

Een andere portrettengalerij is gewijd aan de dichter Yordan Yovkov, die vele jaren in Dobrudzha doorbracht. U kunt alles over hem te weten komen in het naar hem genoemde museum.

Etnografisch museum

Van heel andere kwaliteit is het etnografisch museum. Hier komt niet alleen de oude levensstijl in Dobrudzha tot leven, er zijn allerlei interessante zaken tentoongesteld over de industrie die met de landbouw in de omgeving te maken hadden.

Oud-Dobrich (Staryat Dobrich)

In Oud-Dobrich (Staryat Dobrich) is een groot aantal zaken bijeengebracht die u een inzicht geven in het leven en werken zoals dat vroeger toeging. Er worden doorlopend demonstraties gegeven door een smid, er wordt geweven, er is een pottenbakker, een houtbewerker, er worden sieraden gemaakt en u kunt zelfs een demonstratie boekbinden bijwonen.

Mooier nog, als u op zoek bent naar een uniek souvenir dan zou u dat best eens in Dobrich kunnen vinden. Voor het kopen van origineel Bulgaars schilderwerk van een bekende Bulgaarse meester gaat u naar de regionale kunstgalerie, hoewel uw creditcard het hier zwaarder te verduren krijgt dan in Oud-Dobrich.

Mocht u moeite hebben om de stad te vinden, volg dan de bordjes Tolbuhin. Tussen 1949 en 1990 was dat namelijk de naam van de stad, genoemd naar de Russische generaal die Dobrich bevrijdde. Om de een of andere reden is men de stad in de dagelijkse omgang zo blijven noemen.

Melia Sunny Beach

Bulgarije is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen, maar zeker voor gezinnen met kinderen! Melia Sunny Beach (voorheen Iberostar Sunny Beach) is een...

v.a. 470 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dobrich en Bulgarije