De Donau laagvlakte

Swipe

Razgrad

Op zich is Razgrad geen stad die u per se gezien moet hebben, maar onderweg naar bijvoorbeeld Isperih is het toch de moeite waard om er even een kijkje te nemen.

Ibrahim Pasha moskee

De reden van uw bezoek is de Ibrahim Pasha moskee, opgedragen aan de Turkse gouverneur die hier vanaf 1614 de scepter zwaaide. Het indrukwekkende gebouw kwam tot stand dankzij de gezamenlijke inspanning van Turken en Armenen.

Informeer, als u speciaal naar Razgrad gaat voor de moskee, vooraf bij een van de hotels of deze te bezichtigen is. Het gebouw wordt al jaren gerenoveerd en het is niet duidelijk wanneer deze opknapbeurt gereed is. Afwisselend, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden die verricht worden, is de moskee echter voor het publiek toegankelijk.

Romeinse nederzetting Abritus

Als u in Razgrad bent kunt u wellicht ook een kijkje nemen in de vroegere Romeinse nederzetting Abritus. U vindt het complex in het oosten van de stad in de richting van Shumen. Waarschijnlijk raakt u onder de indruk van het complex, binnen welks muren (die oorspronkelijk maar liefst 12 meter hoog waren) onder andere een huis stond, het Perestile huis, waarin zich 23 kamers bevonden. In het kleine museum dat zich op het complex bevindt kunt u allerlei zaken aan de weet komen over de vroegere nederzetting. Voor het bekijken van het fraaiste museumstuk, een gouden gevleugeld paard, moet u speciale toestemming hebben, het pronkstuk bevindt zich in de kluis van het museum.

10 prachtige bestemmingen in Razgrad en Bulgarije