De Donau laagvlakte

Swipe

Silistra

Op de plaats waar de Donau niet langer de grens vormt tussen Bulgarije en Roemenië ligt Silistra. Een pittoresk plaatsje waar de dag voor de Bulgaren begint (zegt men) omdat het de meest noordoostelijke plaats op Bulgaars grondgebied is.

Abrikozengaarden

Als u van abrikozen houdt, of van de brandy die ervan wordt gestookt, bent u in Silistra op de juiste plaats: de grootste abrikozengaarden bevinden zich in de directe omgeving ervan.

Grensovergang met Roemenië

Silistra heeft ook een grensovergang met Roemenië, u kunt er dag en nacht gebruik van maken al moet u er rekening mee houden dat, als er weinig verkeersaanbod is, de douane de poorten wel eens sluit. Er zijn weinig steden in Bulgarije die zo vaak van ‘eigenaar’ wisselden of die zo vaak een andere naam kregen.

Archeologisch museum

Silistra is ook een van de weinige steden die, ondanks alles, altijd van betekenis is geweest. Door de gehele Bulgaarse geschiedenis wordt de naam Silistra (of een van die andere: Durostorum, Dorostol, Drustor, enz.) genoemd. De Thraciërs woonden er, de Romeinen, Grieken, Hunnen, Goten, Byzantijnen, Hongaren, Russen en ga zo nog maar even door. Rond het jaar 400 hebben de Hunnen er enige tijd gewoond en een waar schrikbewind gevoerd onder aanvoering van de beruchte Attila, zó erg dat men beweert dat op plaatsen waar Attila gelopen heeft nog steeds zelfs geen gras wil groeien.

Hoewel al die volkeren er wel iets van hun cultuur achterlieten, het is eigenlijk alleen maar terug te vinden in het archeologisch museum.

Turkse fort Medzhitabiya

Of misschien dat u geïnteresseerd bent in het oude Turkse fort Medzhitabiya. Maar ja, de Turken leefden er betrekkelijk recentelijk en geen volk ter wereld lijkt zo goed in staat om sporen uit een verder verleden te verwoesten of uit te wissen dan de Turken.

Dobrudzha

Als u kiest voor een rit naar Dobrich rijdt u letterlijk door de ‘graanschuur van Bulgarije’, Dobrudzha genoemd. Onafzienbare vlaktes met allerlei graansoorten, een beetje glooiend, maar vooral saai. Behalve als u de rit in het voorjaar maakt. Langs de bermen en tussen de korenvelden kleurt de aarde blauw van de korenbloemen en de salvia’s, rood van de papavers, geel van onder andere het koolzaad.

Melia Sunny Beach

Bulgarije is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen, maar zeker voor gezinnen met kinderen! Melia Sunny Beach (voorheen Iberostar Sunny Beach) is een...

v.a. 470 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Silistra en Bulgarije