De Falklandeilanden

Swipe

Saunders

In 1765 hebben de Britten op Saunders hun eerste nederzetting gebouwd. De ruïnes zijn nog altijd zichtbaar. Een wandeling van een halfuur vanuit de hedendaagse nederzetting brengt u naar deze historische plaats.

Het eiland wordt gevormd door Mount Harston (433 m), Mount Richards (457 m), Mount Rookery (346 m) en Mount Rees (305 m), die onderling verbonden zijn door landengtes. Tussen Mount Harston en Mount Rees ligt het natuurgebied The Neck. De daar, in eerste instantie voor onderzoek, geplaatste portakabin is nu een onderkomen voor toeristische doeleinden. De portokabin is zeer eenvoudig en alleen de uiterst noodzakelijke middelen zijn aanwezig. Wat het verblijf hier zo aantrekkelijk maakt, is dat de pinguïns hier vaak letterlijk op de stoep zitten. Magelhaen-, ezelspinguïns en zuidelijke rotsspringers zijn rijkelijk vertegenwoordigd, evenals een groeiend aantal koningspinguïns. Op de nabijgelegen klif broedt tevens een groot aantal wenkbrauwalbatrossen. Iets verder op het strand, maar nog altijd op loopafstand, liggen vaak zeeolifanten te rusten.

In 2008 is er een eenvoudige, maar comfortabele accommodatie in het gebied The Rookery neergezet. Ook hier zijn pinguïns, albatrossen en andere dieren in de directe omgeving aanwezig.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Saunders en Antarctica