De Krajina (het noordwesten van Bosnië)

Swipe

De Krajina (het noordwesten van Bosnië)

Het noordwesten van Bosnië wordt Krajina genoemd. Het begrip, dat grens of frontlijn betekent, duidt op de functie die het gebied eeuwenlang had: de overgangszone tussen het Habsburgse en het Osmaanse Rijk. Het is een gebied met vriendelijke groene heuvels, maar ook steile rotswanden. De rivieren Vrbas, Una en Sana zijn de levensaders van het noordwesten van Bosnië. Ze maken het gebied toeristisch interessant en bepalen het karakter van steden als Banja Luka en Bihac. Warme dagen brengen de inwoners langs de oevers door. Daar vissen ze op karpers en forellen, picknicken met de hele familie langs de waterkant of nemen een frisse duik.

Uit heel Europa komen rafters en kajakkers naar de rivieren om het gevecht aan te gaan met de spectaculaire stroomversnellingen en zich te laten imponeren door de steile rotswanden van de kloven die de rivieren uitgeslepen hebben. Bij Bosanska Krupa, Martinbrod en Štrbacki Buk stort het water zich van grote hoogte in de diepte.

Banja Luka is het administratieve en culturele centrum van de Republika Srpska, terwijl Bihac en Livno een belangrijke regionale functie hebben. In de drie steden staan eeuwenoude moskeeën, kerken en kloosters. Op de heuvels boven Ostrošac, Kljuc, Zvecaj en Sokolac staan de ruïnes van middeleeuwse burchten. De bergen van Kozara, Plješevica, Klekovaca en Osjecenica bieden mogelijkheden om te wandelen of mountainbiken. De Krajina is een veelzijdig gebied, dat cultuur-, natuur- én sportliefhebbers van alles te bieden heeft.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Krajina (het noordwesten van Bosnië) en Bosnië en Herzegovina