De Krajina (het noordwesten van Bosnië)

Swipe

Bosanska Krupa

Het fort van Krupa torent hoog boven de Una uit. Er zijn nog slechts wat stenen muren over van het dertiende-eeuwse bouwwerk. Van boven af zijn de op steigers gebouwde houten vissershuisjes aan de overzijde van de rivier te zien. Onder het fort ligt het centrum van het stadje met vlak naast elkaar een moskee en een orthodoxe kerk. Beide werden in de laatste oorlog beschadigd, maar de moskee is inmiddels weer helemaal opgeknapt. De kerk is nog doorzeefd met kogelgaten en ligt er wat verlaten bij. Aan de voet van de vesting staat een katholieke kerk, die nog steeds in gebruik is.

In de Una liggen eilandjes waar de inwoners in de zomer ’s middags van de zon en ’s avonds van het kampvuur genieten. Ze zijn ook geschikt voor vrij kamperen. Bij Krupa komt het stroompje Krušnica in de Una uit. Wie een wandeling stroomopwaarts langs de oevers van deze prachtige beek maakt, zal veel vissers tegenkomen, die hopen een karper, forel, voorn of snoek te vangen. Neem voor een visvergunning contact op met de plaatselijke sportvissersclub. De bron van de Krušnica is een idyllische plek.

Vroeger was er een kunstenaarskolonie in Krupa gevestigd en veel van hun werken zijn nog te zien in de Stadsgalerie. Twee kilometer links van de weg van Bosanska Krupa richting Novi Grad ligt de kerk van Rakanj met daar omheen een prachtige oude begraafplaats. Bij Otoka staat een oude vesting. Vanuit Krupa loopt ook een weg naar Bosanski Petrovac.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bosanska Krupa en Bosnië en Herzegovina