De Krajina (het noordwesten van Bosnië)

Swipe

Sanski Most

Hoewel de echte naam op de brug over de Sana slaat, wordt Sanski Most ook de ‘stad aan negen rivieren’ genoemd, omdat de stroompjes Sanica, Dabar, Bliha, Japra, Zdena, Majdanska Rijeka, Sasinka en Kozica hier in de Sana uitkomen. De riviertjes zijn allemaal geschikt om te vissen, op de Sana is ook raften en kanoën mogelijk. Vanaf de binnenweg naar Bosanska Krupa kunt u een korte wandeling maken naar de waterval van de Bliha. Langs de route staan verschillende picknicktafels opgesteld. Bij het einde van het pad stort het kleine stroompje langs een hoge rotswand naar beneden.

In het centrum van de stad staat een opvallende nieuwe moskee. De dubbele minaret is niet in overeenstemming met de traditionele bouwstijl op de Balkan, maar waarschijnlijk een wens van de Arabische geldschieter. Aan de andere kant van de brug staat een goed gerenoveerde orthodoxe kerk met daarbij een religieuze school.

Voor Bosniërs is Sanski Most vooral een populaire bestemming vanwege Banja Ilidža. Dit kuuroord is te bereiken vanaf de hoofdweg naar Kljuc, waarlangs een richtingaanwijzer staat. Voor wie niet gelooft in geneeskrachtig water is het nog altijd een rustiek oord om lekker te ontspannen.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sanski Most en Bosnië en Herzegovina