De kust en het westen

Swipe

Brufut

Brufut is een kleine plaats met een enorme moslimbegraafplaats. U dient regelmatig te beseffen dat u in een land bent dat voor meer dan 80% (volgens sommigen zelfs voor 95%) de islam aanhangt. U bevindt zich in Brufut te midden van orthodoxe moslims die fotograferen en filmen meestal niet op prijs stellen.

Even buiten Brufut, in een dorpje genaamd Sanneh-Mentereng bevindt zich een bedevaartplaats. Van Brufut naar Ghanatown is maar een klein stukje. De plaats is zo genoemd omdat er Ghanese immigranten leven. Indertijd vestigden zich hier Ghanese kooplieden die de vis, door de Gambianen aan land gebracht, opkochten en ze te drogen legden. Nadat het droogproces was voltooid exporteerden ze de gedroogde vis naar Ghana. Het schijnt een lucratieve bezigheid te zijn, want nog steeds vestigen zich gezinnen uit Ghana in deze plaats.

U bevindt zich meteen midden in de visindustrie. Visrokerijen, maar in deze plaats vooral visdrogerijen vindt men in groten getale. Op de vrij toegankelijke pier herstellen vissers hun netten. Kijkt u eens achterom naar de kust en u zult begrijpen wat we met ‘een mooi plaatje’ bedoelen. Op het strand kunt u zien welke voor de westerling totaal onbekende vissen hier worden aangevoerd. Bovendien kunt u hier in de omgeving bijzondere vogels vinden.

De kust en het westen

Sun Beach

In het meest westelijk puntje van het levendige Cape Point vind je het heerlijke 4-sterrenhotel Sun Beach. Niet alleen is Sun Beach...

v.a. 799 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Brufut en Gambia