De kust en het westen

Swipe

Tanji

Verder naar het zuiden bevindt zich Tanji, een ander belangrijk centrum voor de visindustrie. Het is een klein stukje landinwaarts en als u langs het strand blijft rijden merkt u het nauwelijks op. Bij hoog water heeft u geen keus, u moét langs Tanji.

Breng een bezoek aan het vogelreservaat (vóór Tanji) en het Tanji streekmuseum (voorbij Tanji). Het strand wordt tijdelijk een stuk smaller, de kust is hier rotsachtig zodat het vaak onmogelijk is om Bald Cape te passeren.

Een paar kilometer voorbij Bald Cape kunt u weer terug op het strand komen, maar u kunt ook nog een stukje de weg blijven volgen tot voorbij Tujereng en dan weer bij Solifor Point, het westelijkste puntje van Gambia, naar het strand terugkeren. U moet er dan echter na korte tijd weer af, want even voorbij Batokunku is het niet altijd mogelijk het strand te volgen in verband met de daar aanwezige mangrovemoerassen.

Nu u tóch in de buurt bent brengt u natuurlijk meteen een bezoekje aan de Holland School in Baniakan. Op Nederlands initiatief en met veel steun uit Nederland, werd daar door de plaatselijke bevolking een schooltje gebouwd. Het aardige bij de bouw is dat er jaarlijks een lokaal werd bijgebouwd, zodat na een periode van zes jaar een volledig lesprogramma kon worden aangeboden. Misschien is dit wel de eerste school in Gambia die beschikt over ‘stromend’ water.

Zuidelijk van Tujereng bevindt zich het plaatsje Sanyang met overnachtingsmogelijkheden in het Sanyang Nature Camp.

De kust en het westen

Sun Beach

In het meest westelijk puntje van het levendige Cape Point vind je het heerlijke 4-sterrenhotel Sun Beach. Niet alleen is Sun Beach...

v.a. 799 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tanji en Gambia