De kust en het westen

Swipe

Yundum

Tussen Serekunda en Brikama bevindt zich het dorpje Yundum. U zult het nauwelijks kunnen vinden, maar de bekendheid komt dan ook van de nationale luchthaven van Gambia: Banjul International Airport. Internationaal is deze luchthaven aangegeven als BJL (Banjul).

Het in 1997 in gebruik genomen stationsgebouw van de luchthaven is modern en ruim van opzet. De afhandeling door immigratiedienst en douane verloopt over het algemeen vrij snel. Men kan er slechts één vliegtuig tegelijk afhandelen. Toch kan men er de grootste vliegtuigen (waaronder de vroegere Concorde) ontvangen.

Oorspronkelijk was op deze plaats slechts sprake van een door de RAF aangelegde landingsstrip, zoals die ook elders in Gambia nog wel voorkomen, bijvoorbeeld nabij Tendaba. In de jaren 1970 is Yundum uitgebouwd tot wat het nu is.

Yundum is in oorsprong opgezet als de uitwijkhaven voor de NASA, de National Aeronautics and Space Administration, de Amerikaanse ruimtevaartinstelling. Als een noodlanding moest worden gemaakt door een spaceshuttle, of het was om welke reden dan ook niet mogelijk om na een ruimtereis terug te keren op de Amerikaanse basis, dan kon op Yundum worden geland.

De kust en het westen

Djeliba Aparthotel

Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de...

v.a. 519 p.p.

Ocean Bay

Ocean Bay Resort is een luxueus 4,5-sterrenresort, grotendeels gerenoveerd en onder nieuw internationaal management, gelegen in het hart van Cape Point, direct...

v.a. 667 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Yundum en Gambia