De kust (provincie Coast)

Swipe

Watamu/Malindi Marine National Park

•    Oppervlakte: 261 km2
•    Provincie: Coast
•    Te bereiken vanuit/via: Malindi
•    Beste bezoektijd: het gehele jaar
•    Diersoorten o.a.: veel exotische vissen, zeeschildpadden
•    Vogels: zeer rijk aanbod zee- en strandvogels
•    Verblijfsmogelijkheden: hotels langs de kust
•    Bijzonderheden: prima uitgangsgebied voor land- en strandvakantie
•    Inlichtingen: Ga naar www.tourism.go.ke/ministry.nsf, waar u alle informatie vindt over parken en reservaten, alsmede een directe link naar de site van Kenya Wildlife Services.

Bereikbaarheid

Vanuit Nairobi kiest u voor de A109 in zuidwestelijke richting die u volgt tot aan Mombasa. Daarna rijdt u via de B8 in noordelijke richting. U bereikt na 120 kilometer Malindi. Er is ook een kortere weg naar Malindi die in het droge seizoen ook prima te berijden is. U gaat dan ongeveer 10 kilometer voorbij Tsavo via de C103 rechtstreeks naar Malindi. U rijdt via deze weg ongeveer 100 kilometer minder, maar de rit voert u dwars door Tsavo Oost N.P.

Algemene informatie

Uit de naam kunt u al opmaken dat het gebied aan en in de oecaan gelegen is, voor de kust van Malindi. Het bestaat uit een viertal gebieden: Het Malindi Marine N.P. (6 km2), het Watamu Marine N.P. (10 km2), het Malindi Marine N.R. (213 km2) en het Watamu Marine N.R. (32 km2). Het Watamu park ligt gedeeltelijk in een inham van de kust (Mida Creek) en omvat zowel strand als water, het Malindi park ligt verder uit de kust.

De parken omvatten een uitgebreid mangrovewoud waar koraal ontstaat. In een later stadium zal het getijde het jonge koraal losmaken en meevoeren naar het buitengaats liggende rif. Aan de mangrove zetten zich oesters af en er zijn enkele onderwatergrotten waar vissen leven van een omvang die visserslatijn doet verbleken.

Flora en fauna

U gaat naar dit gebied vanwege het vele fraais dat zee en strand te bieden hebben. Er zijn mangrovebossen met vele levensvormen, variërend van krabben tot modderkruipers en grote amfibieën. Minder zichtbaar vindt u een rijke vegetatie onder de zeeoppervlakte. Er bevinden zich nabij de riffen meer dan 140 soorten hard en zacht koraal.

De vissen in het water zijn van exotische schoonheid. Het meeste leven onder water is eenvoudig te ontdekken met gebruikmaking van een glasbodemboot, maar er zijn tal van mogelijkheden om snorkelend en duikend de zeebodem af te spieden. U kunt ook vissen vangen via georganiserde visexcursies. U slaat vreemde vissen aan de haak maar het spectaculairst is de vangst van een grouper. Deze vis leeft hoofdzakelijk in en nabij de Tewagrotten en kan meer dan 300 kilo zwaar worden.

Onderdak

Er zijn tientallen verblijfsmogelijkheden, bij sommige duikcursussen is het verblijf inbegrepen.

10 prachtige bestemmingen in Watamu/Malindi Marine National Park en Kenia