De meren van Piemonte

Swipe

Het Ossoladal en omgeving

Domodossola heeft 20.000 inwoners. De stad heeft weinig bezienswaardigs, maar is een goed uitgangspunt voor tochten in de bergdalen rondom: Valle Antigorio en Val Formazza naar het noorden en Macugnaga in het zuiden.

Baceno in het Antigoriodal ten noorden van Domodossola bezit een monumentale kerk, de San Gaudenzio uit de 11e eeuw, waarin diverse kunstschatten te zien zijn: een prachtige 'Kruisiging', een Madonna uit de 14e eeuw van Giotto, een 'Christus' uit de school van Mantegna en fresco's uit de 15e eeuw. Daarachter een polyptiek 'Ultima Cena' uit de 16e eeuw, een barokke preekstoel en een beeld van San Pietro van verguld hout (18e eeuw).Van Baveno kan men wandelingen langs de Dévero maken naar de bergdorpen San Rocco, Rivasco en Chioso, met mooie stenen huizen.

Formazza op 1270 m is een geschikt oord voor skiën en bergwandelingen, Er is een kleine Walser gemeenschap.

Macugnaga, gesticht door de Walsers, is een skioord onder de majestueuze Alpentop de Monte Rosa (4638 m).

Manifestaties

- De Fiera di San Bernardo, begin juli, met kunstnijverheid van de Walsercultuur.

- De Miniera d'Oro della Guia in het gehucht Borca is open van juni tot half september. Men kan een kleine ex-goudmijn onder een waterval bezoeken. Bij de toegang staan aardige Walser huizen en een klein Walser museum, dat 's zomers geopend is.

- Ook het dorp Staffa heeft fraaie Walser huizen en een klein historisch museum, dat 's middags in juli en de hele dag in augustus geopend is.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Ossoladal en omgeving en Piemonte