De meren van Piemonte

Swipe

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore, of Lago Verbano, is een langwerpig, door gletsjers uitgeslepen meer, 65 km lang, van Locarno in Zwitserland tot Castelletto, waar de rivier de Ticino het water afvoert. Het is beroemd vanwege het klimaat en de prachtige flora. De mooiste tijd om van de villa's met hun tuinen met bloeiende camelia's, magnolia's en rododendrons te genieten is van half april tot half mei. De oevers zijn vrijwel geheel privé-bezit van hotels of particulieren. Aan de Piemontese westoever - de oostelijke oever behoort bij Lombardije en het noordelijke deel bij Zwitserland - staan fraaie villa's, voor de kust bij Stresa liggen de Borromeïsche eilanden. Bootdiensten verbinden de kustplaatsen, tussen Verbania en Laveno gaat een autoveer.

Arona, een op terrassen gebouwde stad aan de zuidwestoever, is van Romeinse oorsprong. Het is de geboorteplaats van Carlo Borromeo, een belangrijke aartsbisschop van Milaan tijdens het begin van de Contrareformatie. In de omgeving staat een kolossaal standbeeld van Carlo Borromeo uit 1692, 23 m hoog met een sokkel van 12 m, in brons gemaakt door G. B. Crespi. Boven de stad ligt de ruïne van de Borromeoburcht. De Santa Maria Nascente is uit de 15e eeuw, met een 10e-eeuwse toren, die bij het kasteel hoorde.

Foto Rother wandelgids Lago Maggiore
Rother wandelgids Lago Maggiore

AUTEUR JOCHEN SCHMIDT

€16,95

De 50 mooiste berg- en dalwandelingen rond het Lago Maggiore. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden. De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lago Maggiore en Piemonte