De meren van Piemonte

Swipe

Verbania

Met 30.000 inwoners ligt Verbania aan de noordkust van de Golfo Borromeo. Info: tel. 0323-503249. De van oorsprong Romeinse stad kwam in de Middeleeuwen in bezit van de bisschop van Novara en in 1743 van de Savoyes. Verbania, wel 'koningin van het meer' genoemd, was in het begin van de 20e eeuw geliefd bij de adel en de rijke burgerij. Hier werden de eerste grote hotels gebouwd, zoals het Majestic tegenover het eilandje San Giovanni. Er staan prachtige villa's langs de via Vittorio Veneto met tuinen in Italiaanse of Engelse stijl, zoals de Villa Remigio en de Villa Taranto, die bij bepaalde evenementen geopend zijn.

Bezienswaardigheden

- De San Leonardo uit de 16e eeuw heeft een 60 m hoge toren uit 1520.

- De San Remigio is Romaans, uit de 12e eeuw, met fresco's uit de 15e/16e eeuw.

- Het palazzo Pretorio is nu stadhuis.

- Het palazzo Dugnani (18e eeuw) huisvest het Museo Storico e Artistico e del Paesaggio.

- De Villa Taranto, open van april tot oktober, is een neoklassiek gebouw uit de 19e eeuw, nu gemeentehuis. Het bezit een prachtige botanische tuin van 16 ha uit 1931, gesticht door de Schot N. McEacham, met 20.000 soorten planten.

- Het Museum van ex-voto's, ontstaan uit de privé-verzameling van dokter E. Cefis, toont een aantal rituele voorwerpen, deels uit Mexico, die dienen om malheur te bestrijden.

Manifestaties

- Feest van de Camelia en de Rododendron, respectievelijk eind maart en april, met begeleid bezoek aan diverse villa's: Giulia, San Remigio, Taranto en Isola Bella.

Canobbio is een aangename verblijfplaats met een mooi centrum, waar het Santuario della Pietà staat uit 1522. De achthoekige koepel is gebouwd in Bramantestijl. De façade met beelden is nieuw (begin 20e eeuw). Binnen staat een altaar van G. Ferrari en een zilveren piëta uit 1522. Mooi en rustig is een tochtje naar het Cannobinadal, ten westen van Canobbio.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Verbania en Piemonte