De Middellandse Zeekust, de Rif en het oosten

Swipe

De Middellandse Zeekust, de Rif en het oosten

Vreemd genoeg is het noorden van Marokko, dat het dichtst bij Europa ligt, het minst bezochte deel van het land. Hier vind je nog de sporen van de Franse en vooral Spaanse overheersing. De twee Spaanse enclaves Ceuta en Melilla, overblijfselen van het koloniale verleden, zijn zo anders van sfeer dat je door een paar dagen in deze ‘Europese’ steden te verblijven, de tegenstelling met het Afrikaanse Marokko sterk ervaart.

Het vroeger zo kosmopolitische Tanger is nu nog steeds interessant, evenals het meer Marokkaanse Tetouan met zijn labyrintische medina. Het romantische wit-blauwe bergstadje Chefchaouen is een mooi beginpunt van de verkenning van het ruige Rifgebergte. Het is het woongebied van de onverzettelijke, dappere en gastvrije Imazighen (Berbers), die helaas vanwege marginalisering ook op grote schaal marihuana zijn gaan verbouwen, waarvan het stadje Ketama het middelpunt vormt. Hier vlakbij ligt de hoogste berg van de Rif, de Djebl Tidiquin (2448 m).

De moderne stad Al Hoceima ligt aan de grillige mediterrane kust, waar ook het ongerepte Nationale Park Al Hoceima te vinden is. Oostelijker ligt het prachtige Beni Snassen gebergte waar je bij een boerenfamilie kunt logeren. De Marokkaanse overheid investeert in dit gebied, zodat de wegen nu eindelijk begaanbaar zijn. Er worden ook grote toeristencomplexen gebouwd. Of dat een goede ontwikkeling is zal de tijd leren. Al met al is deze regio zeer de moeite waard. Een apart bezoek van twee weken in de lente (zie reisschema’s) kan ik aanbevelen.

Rondreizen

22-35ers reis Marokko

Van mountainbiken en surfen tot relaxen bij levendige rooftopbars in de koningssteden; deze afwisselende rondreis door Marokko heeft het allemaal. Droom 's...

v.a. 1349.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Middellandse Zeekust, de Rif en het oosten en Marokko