De noordelijke kustvlakte

Swipe

Herzliya

Op een afstand van 15 km ten noorden van Tel Aviv ligt de stad Herzliya (90.000 inwoners). De naam is ontleend aan dr. Theodor Herzl, de grondlegger van het joodse zionisme. De stad werd in 1924 gesticht door arbeiders die op een nabijgelegen citrusplantage sinaasappelbomen verzorgden. Tegenwoordig heeft de stad veel rijke inwoners onder wie ambassadeurs.

Badplaats Herzliya 

Herzliya beroemt zich op een 6 km lang zandstrand; een 2 km lange boulevard verbindt de belangrijkste strandhotels. In Herzliya ligt de grootste jachthaven van Israël, de zogenoemde Marina van Herzliya. Deze jachthaven biedt plaats aan 800 pleziervaartuigen.

Het zes km lange strand bestaat in wezen uit acht verschillende stranden: Apolonia beach; Sidney Ally beach, vernoemd naar de gelijknamige oude moskee die aan de zuidelijke punt van dit strand staat; HaSharon beach, het drukste strand van de stad; Zvulun beach; Dabush beach dat ook wel Accadia beach wordt genoemd en is vernoemd naar het nabij gelegen Dan Accadia hotel; Accadia South beach, dat dicht tegen de jachthaven aanligt; HaSirot beach, dat vooral geschikt is voor de zeilsport en waar u niet kunt zwemmen; en Separate beach dat alleen toegankelijk is voor orthodoxe joden.

Foundersmuseum en het kunstmuseum van Herzliya

In de stad kunt u een bezoek brengen aan twee musea: het Foundersmuseum en het kunstmuseum van Herzliya. Het Foundersmuseum geeft een overzicht van de geschiedenis van de stad (adres: 8 Hanadivstraat), terwijl in het Kunstmuseum van Herzliya (Herzliya Museum of Art; adres: Wolfson Street) schilderijen en beeldhouwwerken uit verschillende perioden worden tentoongesteld. In de beeldentuin van het museum staan beeldhouwwerken van hedendaagse kunstenaars.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Herzliya en Israël