De noordelijke kustvlakte

Swipe

Isfiya en Daliyat-El-Carmen

De druzendorpen Isfiya (Osfiya) en Daliyat-el-Carmen

Isfiya (Osfiya) en Daliyat-el-Carmen zijn de twee bekendste Druzendorpen in het Carmelgebergte. De Druzen vormen binnen de wereld van de islam een eigen sekte. In de 12e eeuw ontstond deze sekte in Egypte. De eigenlijke inhoud van hun geheime leer is alleen bij ingewijde priesters bekend (4% van de bevolking). Deze ingewijden zijn herkenbaar aan hun rode hoofddeksel. De niet-ingewijden dragen een wit hoofddeksel. In de twee dorpen kunt u kennis maken met de Druzische cultuur.

Muchraka Carmelietenklooster

In Daliyat-el-Carmen kunt u het Muchraka Carmelietenklooster bezoeken. Volgens de overlevering streedt de profeet Elia hier met de priesters van de Baälstier. Het klooster heeft een aantrekkelijke tuin. Vanaf het dak van het klooster heeft u een fraai uitzicht op het Carmelgebergte.

Oliphant House

In het Oliphant House woonde Sir Laurence Oliphant en zijn vrouw. Hij componeerde het Israelische volkslied Hatikva. Vanuit hun woning hadden zij zicht op de in de diepte gelegen Middellandse Zee. Tegenwoordig herdenkt men in het huis de Druzische soldaten die zijn gesneuveld in het Israelische leger.

Andere bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden zijn de Peace Drawings Wall, ter herinnering aan de vredesverdrage die zijn gesloten met Jordanie en Egypte, de toeristenmarkt en Hamuds Gallerie.

Bereikbaarheid

De dorpen zijn bereikbaar via een sherut uit Haifa (Eliyahu straat) of via buslijn 192.

10 prachtige bestemmingen in Isfiya en Daliyat-El-Carmen en Israël