De noordelijke kustvlakte

Swipe

Kerem Maharal

Midden in de Carmelbergen, ten oosten van Nahsholim en ten noorden van Zichron Yaacov, ligt de kleine moshav Kerem Maharal.

Mekhora stallen (Mekhora Stables)

De moshav is de thuisbasis van de Mekhora stallen. Vanuit deze manege worden dagelijks tochten per paard georganiseerd door de Carmelbergen. Om aan deze tochten mee te doen hoeft u geen ervaring te hebben in het rijden met paarden. Van tevoren legt men u de grondbeginselen van het paardrijden uit. De paarden zijn geselecteerd op karakter en zijn bijzonder mak. Bovendien worden de tochten begeleid door een ervaren gids.

Er zijn tochten uitgezet naar een vulkaankrater (een uur), naar de grotten van Nahal Mearot (twee uur), over de westelijke kam van het Carmelgebergte met uitzicht op de Sjaronvlakte en de Middellandse Zee (4 tot 5 uur) en een dagtocht die eerst over de westelijke kam van het gebergte gaat (met bezoeken aan Nahal Mearot en het druzendorp Dalyat El Carmel) en daarna via de oostelijke kam van het Carmelgebergte naar de archeologische opgravingen van Hirbet (Hurvat) Sumak voert. Op verzoek organiseert men ook tochten van enkele dagen naar bijvoorbeeld het Meer van Galilea. Het Carmelgebergte is ca. 25 km lang en ca. 12 km breed; de hoogste top is de Rom Carmel (506 m).

10 prachtige bestemmingen in Kerem Maharal en Israël