De noordelijke kustvlakte

Swipe

Maagan Mikhael

Kibboets Maagan Mikhael

Ten noorden van Caesarea ligt de kibboets Maagan Mikhael. De kibboets werd in 1949 gesticht en telt momenteel 1400 leden. De kibboets heeft een kudde melkvee en slachtvee; de twee fabrieken produceren plastic produkten en materialen voor de micro-elektronische industrie. In de kibboets staat voorts een klein archeologisch museum.

Nature reserve Maagan Mikhael

Voor een belangrijk deel van het inkomen van de kibboets zorgen de uitgestrekte visvijvers die ten zuiden van de kibboets liggen. Jaarlijks halen de kibboetsleden 1000 ton vis uit het water, voornamelijk st.-petervis, karper en zilverkarper.

De kibboetsleden zijn niet de enige bezoekers van de visvijvers, miljoenen vogels houden hen gezelschap. ’s Winters is de plek zeer in trek bij trekvogels op hun reis tussen Europa en Afrika. ’s Zomers broeden er duizenden vogels in het gebied rondom de vijvers en op het beschermde duiveneiland dat vlak voor de kust ligt. Het gebied is dan ook een nature reserve en is zeer populair bij natuurliefhebbers.

Field Study Centre SPNI 

Het SPNI (Society for the protection of Nature in Israël) heeft aan de oever van de Krokodilrivier (Nahal Taninim) een Field Study Centre geopend waar dagelijks 150 mensen kunnen overnachten.

Gail House (Beit Gail)

In het daarnaast gelegen Gail House (Beit Gail) zijn een bibliotheek, een laboratorium en collegezalen ondergebracht ten behoeve van jonge natuur- en vogelkenners. Gail Rubin was een jonge talentvolle Amerikaanse natuurfotografe die graag bij de visvijvers fotografeerde. Op 11 maart 1978 landde een groep terroristen op het strand bij de visvijvers. Gail was nietsvermoedend foto’s aan het maken en werd door de terroristen ter plekke vermoord.

Wandeltocht 

Er is tevens een wandeltocht uitgezet die langs verschillende observatiepunten voert; het pad is van 1 november t/m 31 maart opengesteld voor bezoekers. Tijdens de tocht kunt u niet alleen genieten van het rijke vogelleven, maar ook van de vele oudheden die in het gebied te vinden zijn. De 174 m lange en 5 m brede dam werd gebouwd door de Romeinen; aldus creëerden zij een kunstmatig meer. Via een aquaduct bracht men dit zoete water naar Caesarea. De Krokodilrivier komt niet snel droog te staan, omdat zij voor een deel ontspringt in de Timsah-bronnen. Voorts kunt u hier twee Romeinse grotgraven, oude watermolens en de resten van de Romeinse stad Crocodilipolis bezichtigen.

Maakt u zich overigens geen zorgen: de laatste krokodil in Israël werd in de jaren twintig afgeschoten.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Maagan Mikhael en Israël