De noordelijke kustvlakte

Swipe

Petah Tiqwa

In 1878 stichtten kolonisten de eerste joodse nederzetting op de oever van de rivier Yarqon, die bij Tel Aviv in zee uitmondt. Men noemde de nederzetting Em Moshovet ofwel ‘Moeder van de mosjaviem’. Later kreeg het de naam Petah Tiqwa, wat ‘Poort van de hoop’ betekent. De stad breidde na 1937 sterk uit door de komst van duizenden immigranten: momenteel heeft de stad ongeveer 180.000 inwoners. In de stad staat een aantal bezienswaardige musea, zoals het museum voor Israëlische kunst Beit Yad La-Banim, het Museum voor biologie en het Museum van de mens.

Tel Afeq

Op een afstand van 4 km van de stad ligt Tel Afeq. Hier werden in 1976 de resten van een Egyptisch paleis uit 2200 v. Chr. blootgelegd. Koning Herodes de Grote herbouwde de stad in 35 n. Chr. en noemde het Antipatris. Paulus overnachtte er in 60 n. Chr. toen hij van Jeruzalem naar Caesarea werd gebracht (Hand. 23:31). In de kruisvaarderstijd bouwden de kruisvaarders hier het fort Surdi Fontes. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog was het een tijd lang in bezit van de Arabieren, die er door de Israëliërs uit verdreven werden. Tegenwoordig loopt hier de waterleiding van het Meer van Galilea naar de Negevwoestijn.

Rondreizen

Groepsrondreis Israël

Maak kennis met het Heilige Land Israël tijdens deze complete rondreis. De reis brengt je in twaalf dagen langs indrukwekkende historische plekken...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Petah Tiqwa en Israël