De noordelijke kustvlakte

Swipe

Ramat Hanaduv Memorial Gardens

Rothschild-tuinen

Het zal duidelijk zijn dat baron Edmond Benjamin Rothschild zijn stempel op dit gebied heeft gedrukt. Men voldeed dan ook aan zijn wens om begraven te worden op de helling van het Carmelgebergte. De crypte waarin de baron en zijn vrouw Adelaide liggen begraven staat midden in de gratis te bezichtigen Rothschild-tuinen ofwel de Ramat Hanadiv Memorial Gardens (Gannei Ramat HaNadiv; geopend: zondag t/m donderdag van 8.00 tot 16.00 uur, vrijdag van 8.00 tot 13.00 uur). De ster boven het graf is gevonden in Jeruzalem en door de regering van Israël boven het graf geplaatst. De lichamen van de baron en zijn vrouw werden vanhuit Frankrijk naar Israël gebracht en vervolgens door alle nederzettingen gereden die hun bestaan te danken hadden aan de familie. In iedere nederzetting stopte men om een zak met zand te vullen. Daarna werden de lichamen en het zand in de crypte bijgezet.
Dankzij de deskundige leiding van de Nederlander Hugo-Jan Trago werden en worden de 7 hectare grote tuinen goed onderhouden. In de tuinen bloeien honderden soorten bloemen en planten als eerbetoon aan de baron die niet minder dan 50 landbouwnederzettingen in Israël financieel ondersteunde. Uniek is de blindentuin, een soort reuktuin.

Wandelingen rondom de Rothschild-tuinen

Rondom de tuinen ligt een 50 hectare groot gebied dat ook tot het grondgebied van de familie Rothschild behoort. In dit gebied zijn aantrekkelijke wandelingen uitgezet die alle hun startpunt hebben bij de parkeerplaats van de Ramat Hanadiv Memorial Gardens:

•, Het met rode cirkels en gele cijfers en pijlen gemarkeerde pad voert naar de ruïnes van de Byzantijnse villa Mansur el-Aqab en de Ramat Hanadiv klif. De lengte van het pad is 6 km; de lange route duurt 5 uur, de korte 3 uur (gele cirkels).

•, Het met groene cirkels en gele cijfers en pijlen gemarkeerde pad voert naar de bron En Tzur. De lengte van het pad is 1,5 km; de wandeling duurt 2 uur.

•, De derde wandeling leidt naar de bron En Tzur, naar het zuidelijk gelegen Shuni en naar de villa Mansur el-Aqab. De lengte van het pad is 4 tot 6 km, de wandeling duurt 4 tot 5 uur. Vanaf de parkeerplaats volgt u de groene cirkels (richting En Tzur) tot nr. 8; vanaf hier volgt u de cijfers in de paarse cirkels tot aan de villa, vervolgens kunt u naar de parkeerplaats terugkeren door de rode cirkels te volgen.

Routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar bij de ingang van de tuinen.

10 prachtige bestemmingen in Ramat Hanaduv Memorial Gardens en Israël