De noordwestkust

Swipe

De noordwestkust

De noordwestkust van Sri Lanka is uitgesproken katholiek (80% van de bevolking). Er staan vele tientallen kerken uit de Portugese tijd met in de gevel vaak een beeld van Maria of Antonius. Het is een heerlijk landschap met onnoemelijk veel kokospalmen. Onder de bomen wroeten de zwarte varkens en op vele plaatsen groeit de nuceanda, een prachtige groene struik met witte bloemen. De bermen worden opgevrolijkt door de hibiscus en de paars gekleurde bougainvillea. Van de huisjes moet het dak van palmtakken om de twee jaar worden vervangen; dakpannen zijn voor de meeste bewoners te duur. De muren bestaan uit stenen, hout, leem of vlechtwerk. Sommige huisjes hebben een open terras. Opmerkelijk zijn de vele glazen kapelletjes langs de weg met kleurige beelden van Martinus, Antonius en andere heiligen.

Langs de oceaan liggen zandduinen die het achterliggende gebied beschermen tegen het aanstormende water. Jonge palmen worden door een omheining van oude palmtakken tegen het vee beschermd. Meisjes halen zoet water in aarden kruiken en in ronde aluminium potten. Fraai zijn de lotusvijvers met wit-paarse bloemen en grote ronde groene bladeren. De belangrijkste attracties in dit gebied zijn het door de Nederlanders aangelegde kanaal tussen Colombo en Puttalam, het vissersdorp Negombo met zijn fraaie zandstranden en de lagune van Puttalam.

Familiereizen

Familiereis Sri Lanka

Tijdens deze familiereis door Sri Lanka ontdek je naast de fascinerende cultuur ook het gevarieerde landschap. Het prachtige eiland Sri Lanka biedt...

v.a. 1899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De noordwestkust en Sri Lanka