De omgeving van Helsinki

Swipe

Nationaal Park Nuuksio

Het nationale park Nuuksio werd in 1994 opgericht vlak buiten de gemeente Helsinki. Het is een heuvelachtig gebied van 42 km2 met valleien en kloven die zijn ontstaan in de ijstijd. De rotsige heuvels zijn bedekt met mossen en dennenbos, en doen enigszins denken aan het landschap op de Åland-eilanden. Tussen de heuvel liggen prachtige meertjes. Het gebied was ongeschikt voor landbouw en is daardoor eeuwenlang met rust gelaten. Nuuksio geeft een voorproefje van de ruige natuur die u meer noordelijk in Finland te wachten staat. In 'Helsinki's eigen wildernis' kun je ontsnappen aan de drukte van de stad, en een dag in de natuur doorbrengen, of overnachten op een van de gratis campings. In het nationale park is sinds lange tijd een dicht netwerk van wandelpaden aangelegd. Vanwege de nabijheid van Helsinki wordt er druk gebruik van gemaakt. Er zijn routes gemarkeerd, waaronder de 17 km lange Siikajärvi-Salmi Trail, die van zuid naar noord door het hele park loopt. Nog langer is Trail 2000, een 110 km lang wandelpad, dat begint in Laakso in Helsinki en door Nuuksio nationaal park loopt.

Aan de rand van het park is bij Haukkalampi 's zomers een natuurinformatiehut geopend. Hier is een expositie over de vliegende eekhoorn, een zeldzaam diertje dat leeft in de bossen van Nuuksio. Bij de hut is water en zijn kaarten en brochures verkrijgbaar. In 2011 wordt bij Solvalla aan het Pitkajärvi een nieuw bezoekerscentrum geopend (Nuuksio Centre), dat als centraal punt voor bezoekers aan het gebied gaat fungeren.

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nationaal Park Nuuksio en Finland