De omgeving van Sofia

Swipe

Lyulin

In het noordwesten van Sofia, aan de uitvalsweg in de richting van Belgrado, ligt Lyulin (ook wel Lulin genoemd), niet alleen een dorpje vlak bij (of een buitenwijk van) Sofia, vooral een plaats die als uitgangspunt dient naar het Middengebergte dat deze kant van Sofia omsluit. In het gebergte is het, vooral in de zomer, zeer aangenaam om te verblijven. Er zijn prachtige wandelpaden uitgezet, de bergen zijn bedekt met uitgestrekte beukenwouden, de weiden staan vol met bloemen.

Ook in de winter trekken veel mensen deze kant op. Ook in dit gebied zijn namelijk enkele skipistes aangelegd en het is een ideaal gebied voor beginnende skiërs en langlaufers. Een tweetal berghutten zorgt ervoor dat ook de inwendige mens weinig tekort hoeft te komen. Het is zelfs mogelijk om met de bus vanuit Sofia rechtstreeks de in het oosten van het gebied gelegen Bonsovi poljana berghut te bereiken. De Lyulin berghut ligt in het westelijk deel.  

 Lyulin is heel gemakkelijk bereikbaar, het vormt het eindpunt van een van de metrolijnen waarvoor u op kunt stappen in het centrum van Sofia.

Bankya

Als u begint in Bankya (bereikbaar per trein vanuit Sofia), dan kunt u vandaar een keuze maken naar welke berghut u zult wandelen. De wandelingen doen in verhouding tot het landschappelijk schoon weinig voor elkaar onder en voor beide moet u ongeveer twee uur uittrekken.

Melia Sunny Beach

Bulgarije is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen, maar zeker voor gezinnen met kinderen! Melia Sunny Beach (voorheen Iberostar Sunny Beach) is een...

v.a. 470 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lyulin en Bulgarije