De Oostkust

Swipe

Mallorca

Cala Mondragó heeft twee fraai gelegen stranden (een klein en een wat groter strand) en een strook duinen. Als u bij het beschut gelegen Playa Mondragó aankomt, dan kunt u via het pad rechts naar het volgende strand wandelen.

Natuurreservaat
In het rotsachtige kustgebied en het duingebied van Cala Mondragó leeft een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten. Vandaar dat men besloot om dit gebied te beschermen met de status van natuurreservaat. Bijzonder zijn de vele soorten orchideeën die hier in de bodem ontluiken en de grote verscheidenheid aan vogels die hier nestelen.

Cala S'Amardores

Bekend is de baai S'Amardores, waar de Ses Fonts de n'Alis uitmondt. In de wanden van de ravijnen die hier het rotsachtige landschap doorsnijden zitten veel grotten. In deze grotten heeft men veel archeologisch interessante voorwerpen gevonden.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca