De Oostkust

Swipe

Mallorca

De afslag naar het kasteel van Santueri (Castell de Santueri: geopend: apr.-okt. dgls. 10.00-19.00 uur) ligt aan de weg van Felanitx naar Santanyí. De kasteelruïne ligt op hetzelfde kalkstenen massief als het klooster Sant Salvador (er is helaas geen wegverbinding tussen het klooster en het kasteel). Op deze bergtop stond al ten tijde van de Romeinen een vestingwerk; later waren het de moren en de koningen van Mallorca die hier de scepter zwaaiden. Veel van het voormalige kasteel van Santueri is tot ruïne vervallen, slechts enkele wachttorens staan nog overeind. Vanaf de ruïne heeft u een weids uitzicht over dit deel van Mallorca.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca