De Oostkust

Swipe

Mallorca

Op een afstand van 10 km ten noordwesten van Arta ligt het kluizenaarsverblijf Ermita de Betlem. De richting naar dit klooster wordt in Artè aangegeven door paarse borden met het opschrift S'Ermlta. De fraaie route naar Ermita de Betlem voert over een smalle weg, afgezoomd met stenen muurtjes, vijgenbomen en olijfbomen. De weg volgt voor een deel de drooggevallen bedding van een beekje; de dalwanden zijn bedekt met bossen. Ooit was dit het jachtgebied van de koningen van Mallorca. Vervolgens slingert de weg zich over de top van een berg met uitzicht op zee. Met helder weer kunt u zelfs het eiland Menorca zien liggen.

Vier kluizenaars sliepen hier in 1805 onder een olijfboom. Zij waren zo onder de indruk van de overweldigende stilte dat zij besloten om op de helling van de 322 m hoge Puig de Coassa een hermitage te bouwen. Achter het altaar van de kloosterkerk hangt een schilderij met een afbeelding van de geboorte van Jezus in Bethlehem, vandaar de naam: Ermita de Betlem (Hermitage van Bethlehem). Rondom het klooster Ermita de Betlem liggen de tuinen van de in bruine gewaden gehulde monniken. Rechts van de ingang van het kloosterterrein leidt een pad naar een fuente, een bron met een Mariagrotje. Het drinkbare bronwater borrelt uit de mond van een stenen leeuw. Vanaf de bron kunt u een wandeling maken langs de tuinen van de monniken.

Colònia de Sant Pere

Vanaf de hermitage Ermita de Betlem leidt een wandelpad over het grondgebied van het verlaten landgoed Ca's Frare en door pijnboomwouden omlaag naar het kustplaatsje Colònia de Sant Pere. De route is aangegeven met gele en blauwe pijlen en markeringen.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca