De Oostkust

Swipe

Ermita de Sant Salvador

Op een kalkstenen bergtop tussen Felanitx en Porto Colom staat het Ermita (Santuari) de Sant Salvador. De afslag is herkenbaar aan een stenen hekwerk met twee kruizen (let op het paarse richtingaanwijsbord). Een ruim 5 km lange weg leidt via vele haarspeldbochten naar de 509 m hoge top; tussen de vele pijnbomen slingeren wandelpaden. Een 14 m hoog stenen kruis en een beeld van Christuskoning fungeren sinds 1934 als baken voor de vele pelgrims die naar het klooster Ermita de Sant Salvador trekken. Vanaf de rondgang rond dit beeld heeft u een schitterend uitzicht. Onder dit monument is een kapel (bereikbaar vanaf de rondgang). Vanaf de televisiemast voert een wandelpad de berg af. De tafels en banken kunt u gebruiken om te picknicken (Area Recreativa).

Klooster van Sant Salvador

Het klooster van Sant Salvador werd gesticht in 1348 en is gratis te bezichtigen. Aan de muren van het klooster Ermita de Sant Salvador hangen schilderijen en stenen reliëfs. Curieus zijn de regenboogtruien van de meervoudig wereldkampioen wielrennen op de baan Guillermo Timoner. Tegenover de ingang van de kloosterkerk is een kleine ruimte waarvan de muren vol hangen met foto's en votiefborden als dank voor onder meer een gezond leven, een voorspoedige operatie of een veilige terugkeer van het oorlogsfront.

Kloosterkerk van Sant Salvador

In de kloosterkerk, van het Ermita de Sant Salvador, uit 1734 is de geboortegrot van Jezus in miniatuur nagebouwd. Rechts zit een kijkgaatje met een vergrootglas. Aardewerk beeldjes en stalagtieten beelden het Heilige Land uit ten tijde van de geboorte van Jezus. Het kijkgat links toont de drie koningen. Opvallend zijn de vele Mallorcaanse elementen die in het tafereel verweven zijn. Dergelijke nagebouwde geboortegrotten zult u in veel Mallorcaanse kapellen en kerken tegenkomen. 

Een grote kroon van Christus overkoepelt de albasten achterwand van het 16e-eeuwse altaar. Het gotische altaarstuk is uniek voor Mallorca. Via de trappen links en rechts van het hoogaltaar kunt u onder de kroon komen; het tabernakel is een fraai kunstwerkje van zilver en goud.

Viva Blue&Spa

Kom helemaal in de vakantiesferen in de 4-sterrenaccommodatie Viva Blue&Spa! Dit prachtige hotel is een waar paradijs voor jong en oud. Zwembaden...

v.a. 566 p.p.

Appartementen Don Juan

Appartementen Don Juan ligt op een perfecte lokatie: het schitterende strand, de leuke winkels en vele, bruisende uitgaansgelegendeheden liggen allemaal op loopafstand....

v.a. 189.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ermita de Sant Salvador en Mallorca