De Oostkust

Swipe

Felanitx

Een brede trap leidt naar het ronde hoofdportaal van de laatgotische San Miquelkerk van Felanitx (15.000 inwoners). De voorgevel van dit gebedshuis stamt uit de 17e eeuw. Dat niet alle gevels even stevig waren blijkt uit een herdenkingssteen. Hierop staat vermeld dat in 1844 niet minder dan 414 mensen werden gedood door een omvallende muur! Een ander bezienswaardig gebouw in Felanitx is het 16e-eeuwse klooster San Agustín. Het voormalige klooster was in bezit van de augustijnen, monniken van de door St.-Augustinus gestichte orde.

Langs veel wegen in Felanitx staan eucalyptusbomen; zij zijn eenvoudig herkenbaar aan hun geschilferde bast. Zij werden veel op het eiland geplant om water aan de moerassige ondergrond te onttrekken. In Felanitx bottelt men witte wijn die in de wijnkelders verkrijgbaar is. Verder produceert men op ambachtelijke wijze aardewerk en email kunstvoorwepen.

In het gebied tussen Felanitx en Vilafranca (de Bonany) lopen in de vroege ochtenduren en tegen zonsondergang veel herders met hun schaapskuddes door de velden.

Pinero Tal

Dicht bij het geliefde maar bovenal heerlijke zandstrand El Arenal verblijf je in hotel Pinero Tal. Bovendien geniet je onder Spaanse zon...

v.a. 418 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Felanitx en Mallorca