De Oostkust

Swipe

Mallorca

Ten zuidoosten van S'Alqueria Blanca is de afslag naar het Santuari de Consolació (niet te verwarren met het gelijknamige klooster bij Sant Joan). Het klooster Santuari de Consolació ligt op de 270 m hoge top van een kalkstenen heuvel temidden van pijnbomen. Vanaf het plateau voor het heiligdom heeft u zicht op een deel van de zuidoostkust. Het Santuari de Consolació werd in 1677 gebouwd en versterkt met een muur om zich te beschermen tegen aanvallen van piraten. De waterput op de binnenplaats zorgde voor voldoende water. In een nis achter het hoofdaltaar van de kerk staat een 17e-eeuws houten beeld van de gekroonde Maria met op haar linkerknie het kindje Jezus. Een zijkapel bevat een 17e-eeuws beschilderd altaar met in de achterwand een houten beeltenis van Maria. Opmerkelijk is de liefdevolle uitstraling van beide Mariabeelden. Neem de tijd om rond het heiligdom Santuari de Consolació te wandelen. In de tuin staan talrijke bomen en planten die typerend zijn voor het plantenleven op Mallorca. Het heiligdom Santuari de Consolació wordt slechts sporadisch door toeristen bezocht.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

Hotel Sant Jordi

Hotel Sant Jordi is een populair en rustig gelegen hotel dat vrijwel direct aan het mooie zandstrand van Playa de Palma ligt....

v.a. 369.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mallorca