De Pacifische eilanden: Paaseiland en Juan Fernández

Swipe

De Pacifische eilanden: Paaseiland en Juan Fernández

Het legendarische Paaseiland, of Rapa Nui, en ‘Robinson Crusoë-eiland’, of Juan Fernández, zijn de twee exotische Pacifische bezittingen van Chili.

Paaseiland

Paaseiland is een van de meest geïsoleerde eilanden van de Pacific, op 3000 km van Chili verwijderd. Het onbeboste eiland heeft een warm tropisch klimaat en wordt bewoond door geëmigreerde Chilenen en inheemse Paaseilanders, afstammelingen van het volk dat de reusachtige en mysterieuze beelden op het eiland bouwde. Wie, waarom en hoe deze beelden gebouwd werden was decennia lang de aanleiding voor verhitte discussies en vreemde theorieën (Thor Heyerdahl), en nog steeds is veel omtrent de cultuur van de Paaseilanders onopgelost. Een groot deel van het eiland is beschermd als Parque Nacional Rapa Nui (entree $4000, open van 9.00-18.00 uur.).

Juan Fernández

Juan Fernández ligt op 670 km uit de kust van Chili, ter hoogte van Santiago. Het steile vulkanische eiland heeft een klimaat en natuur die veel meer gelijkenis vertonen met die van Midden-Chili, maar met tal van bijzondere planten en dieren, die zich hier na een duizenden jaren lange evolutie ontwikkelden. Juan Fernández is bekend geworden door de avonturen van de 17e-eeuwse Engelse zeeman Alexander Selkirk, die hier als straf aan land werd gezet, vrijwel zonder bezittingen, en zich vier jaar in leven wist te houden voor hij door een passerend schip werd gered. Dit inspireerde Daniel Defoe tot het beroemde verhaal van ‘Robinson Crusoe’. Het beroemde uitzichtspunt van Selkirk bovenop het eiland vormt tegenwoordig voor veel bezoekers het belangrijkste doel.

Paaseiland en Juan Fernández zijn beide tot nationale parken verklaard, waarbij Juan Fernández vanwege z’n unieke plantenwereld tot ‘World Biosphere Reserve’ is ingesteld.

Paaseiland en Juan Fernández kunnen alleen worden bereikt door de lucht vanuit Santiago. Vluchten en verblijf zijn voor beide eilanden verhoudingsgewijs erg duur.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Pacifische eilanden: Paaseiland en Juan Fernández en Chili