De Patagonische kust

Swipe

De Patagonische kust

De stad Comodoro Rivadavia, Bosque Petrificado Sarmiento, Puerto Deseado en omstreken, Puerto San Julián en de stad Río Gallegos

De start van dit hoofdstuk is de stad Comodoro Rivadavia, de hoofdstad van het ‘zwarte goud’: olie. Deze (moderne) stad ligt in het zuidelijke deel van de provincie Chubut aan de Atlantische Oceaan. 150 km ten westen van deze stad liggen enkele prachtige versteende bossen, want honderd miljoen jaar geleden woonden in dit gebied grote dinosaurussen tussen enorme wouden van araucariabomen. 

Onder deze provincie ligt de provincie Santa Cruz, waar ik je mee neem langs de winderige kust en zijn ongerepte vlaktes (mesetas). Hier grazen miljoenen schapen en wonen niet meer dan honderdduizend mensen. Het land van de guanaco’s en rhea’s (struisvogels), maar ook van de pinguïns en zeehonden. In 1524 arriveerde de eerste blanke, de Portugees Magalhães, aan deze kust waar de Tehuelches-indianen leefden. Nu wil het verhaal dat toen Magalhães een grote groep zwaar gebouwde indianen zag, hij riep: ‘Ha Patagon’, waarmee hij ‘grote voet’ bedoelde, vanwege hun grote schoeisel. ‘Pata’ betekent trouwens in het Spaans ‘voet’. 

Daarna volgde de avonturier Sir John Drake. Allen kregen het aan de stok met de oorspronkelijke bewoners de Tehuelches-indianen. Eeuwenlang was dit hun grond totdat halverwege de 19de eeuw de eerste Europeanen aan land kwamen. Het waren ruige schapenfokkers en avonturiers, die vanuit de Falklandeilanden hier kwamen. Kortom, je komt in een van de meest pure, ruige en winderige provincies van het land. 

Het is de provincie waar ex-president, Néstor Kirchner, vandaan komt. Een rijke provincie, die leeft van schapen, wol en toerisme. 

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Patagonische kust en Argentinië