De Patagonische kust

Swipe

Cabo Vírgenes

Een aardige excursie is naar Cabo Vírgenes, zo’n 135 km ten zuiden van Río Gallegos. Over een stoffige grindweg, de RP1, rijd je naar het meest zuidelijkse puntje van Patagonië aan de rand van de Atlantische Oceaan en de Straat van Magallanes. Daar rondom de vuurtoren wonen in de zomermaanden (dec.-febr. ) meer dan 80.000 pinguïns, na Punta Tombo de grootste kolonie pinguïns op het vasteland. Maar als je die plek of Peninsula Valdés al hebt bezocht dan is deze trip niet echt interessant. 

Onderweg kom je langs estancia El Condór, die toebehoort aan de Italiaanse kledingmagnaat Benneton. Goed onderhouden, met een landingsbaan, een kapelletje, enkele grote mooie houten gebouwen in de typische Patagonië-stijl. Daar werken 65 mensen en lopen 35.000 schapen rond. Alsof je bij een gehuchtje bent aangekomen. 

Cabo Vírgenes is een beschermd gebied en je wandelt door het gebied via afgebakende paden, waar borden staan met uitleg over het doen en laten van deze Magalhaen pinguïns

Het ligt vlak bij de vuurtoren en daar is ook een confitería. De mogelijkheid bestaat om de vuurtoren te beklimmen. Bij helder weer heb je dan een goed uitzicht naar Vuurland aan de overkant. Zo’n 13 km noordelijker ligt estancia Monte Dinero, waar je de mogelijkheid hebt om te overnachten.

10 prachtige bestemmingen in Cabo Vírgenes en Argentinië