De Patagonische kust

Swipe

Sarmiento

Bijna 150 km ten westen van Comodoro Rivadavia aan de RN26 ligt in een groene en waterrijke vallei langs de Río Senguer het boerendorpje, Sarmiento. Een dorp met 7000 inwoners en twee geasfalteerde straten (Calle San Martín en Estrada). Het ligt tussen twee grote meren, Musters en Colhue Huapi. Hier is werkelijk niets te doen. Maar je komt voor de prachtige versteende bossen van Bosque Petrificado Sarmiento, die zeker de moeite waard zijn voor een bezoek. 

Sarmiento is gesticht in 1897 door Welshe immigranten en vanaf 1902 vestigden zich hier grote groepen Bóers uit Zuid-Afrika onder leiding van Conraad Visser (zie kader). Tot halverwege de 20ste eeuw was dit stadje belangrijk voor Comodoro Rivadavia wat betreft de aanvoer van groenten, fruit en vee. Het had zelfs een treinverbinding. Nu staat er alleen nog een eenvoudig gebouwtje met wat oude treinvoorwerpen als herinnering. 

 

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sarmiento en Argentinië